Direcția de Asistență a municipiului Piatra-Neamț, în urma apelului lansat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 13 – Reforme Sociale, a depus la finalul săptămânii trecute proiectul „Centrul de zi pentru susținerea copiilor cu dizabilități”, în vederea obținerii unei finanțari nerambursabile pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea unui spațiu dezafectat, din zona Văleni.

Clădirea situată în strada Aleea Tineretului, nr. 7, din municipiul Piatra-Neamț va fi inclusă într-o rețea de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie, în care 42 de copii cu dizabilități, din comunitatea locală, vor putea beneficia de servicii sociale de specialitate, precum:

terapiile recuperatorii de tip kineto;

terapie comportamentală și ocupațională;

logopedie și educație informală si nonformală;

recreere-socializare și consiliere;

dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională;

servicii de consiliere și educare pentru părinți.

Valoarea totală a investiției este de 3.886.731,60 lei, din care finanțarea acordată prin PNRR va fi de 1.943.188,87 lei, iar Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț va contribui cu suma de 2.574.580,70 lei.

Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț urmărește creșterea gradului de integrare socială a copiilor cu dizabilități expuși riscului de a fi separați de familiei, prin înființarea unui centru de zi destinat reabilitării funcționale a acestora.