Primăria municipiului Piatra Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, realizează distribuirea de tichete sociale pe suport electronic (carduri) pentru masa caldă, persoanelor celor mai defavorizate din orașul nostru, în conformitate cu prevederile OUG nr.115/16.07.2020. Aceste tichete se acordă din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020, program cofinanțat din Fondul de Ajutor European Destinat celor mai Defavorizate Persoane.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate şi numai pentru achiziţionarea serviciilor de servire a mesei calde.

Beneficiarii acestor tichete sociale pe suport electronic sunt:

·         Persoanele care au venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari și au împlinit vârsta de 75 de ani;

·         Persoanele/familiile fără adăpost din municipiul Piatra Neamț.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă este de 180 de lei/lună.

În municipiul Piatra Neamț sunt distribuite 308 carduri, din care 264 persoanelor vârstnice și 44 persoanelor fără adăpost, iar fiecare beneficiar primește un plic sigilat care conține cardul, codul PIN și lista unităților afiliate care oferă/ servesc/ livrează masa caldă.

Până la această dată au fost distribuite cardurile, atât la sediul instituției noastre cât și la domiciliile beneficiarilor, astfel:

§  134 persoanelor vârstnice au intrat în posesia lor;

§  40 persoane vârstnice au fost vizitate dar, fie au refuzat, ori nu au fost găsite la domiciliu sau o parte au decedat;

§  30 persoanelor fără adăpost au deja cardurile;

§  3 persoane fără adăpost au fost căutate, dar 2 dintre acestea sunt plecate din localitate iar una a decedat.

Această activitate este în plină desfășurare și mai avem de distribuit:

§  90 carduri pentru persoane vârstnice;

§  11 carduri pentru persoanele fără adăpost;

Lista actualizată a unităților care pregătesc și servesc/ livrează mese calde și care acceptă tichete sociale pentru mese calde o găsiți anexată la prezentul anunț.

Attachments:
Download this file (lista unitati mese calde NEAMT.pdf)lista unitati mese calde NEAMT.pdf[ ]221 kB