Direcția de Asistența Socială a municipiului Piatra-Neamț, prin implementarea proiectului „Servicii socio-educaționale de prevenire a abandonului familial pentru copiii noștri”, SMIS 129792, anunță procedura de înscriere a copiilor, cu vârste cuprinse între 3-18 ani, la Centrul de Sprijin și Asistență de Specialitate pentru Copii și Centrul de Zi pentru Preșcolari Castani.

 

Centrul de Sprijin și Asistență de Specialitate pentru Copii oferă copiilor de vârstă școlară cadrul necesar desfășurării unor activități prin care să își dezvolte aptitudinile necesare pentru un stil de viață independent. Activitățile implementate de către echipa multidisciplinară, urmăresc creșterea accesului la educație, dezvoltarea socio-emoțională, precum și dezvoltarea deprinderilor de viață independentă.

 

În cadrul Centrului de Zi pentru Preșcolari Castani se asigură servicii educaționale integrate pentru copiii de vârstă preșcolară, care provin din medii sociale defavorizate aflați în risc de exclusiune socială, iar echipa multidisciplinară adaptează activitatea educațională în funcție de nevoile identificate.

 

Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț urmărește prin implementarea acestui proiect să prevină riscul de excluziune socială a copiilor proveniți din familii aflate în dificultate, asigurând servicii integrate la standarde europene, concretizate prin activități educativ/ recreative, activități de socializare și integrare socială adaptate la nevoile grupului, activități medicale de îngrijire igienico-sanitare și consiliere individuală și de grup. De asemenea, în cadrul ambelor centre se organizează periodic întâlniri cu părinții beneficiarilor pentru dezvoltarea abilităților parentale și îmbunătățirea comunicării intrafamiliale, ceea ce conduce implicit la îmbunătățirea relațiilor interumane și integrarea normelor și regulilor stabilite de comunitate, prevenind astfel dependența socială și comportamemntele abuzive.

 

Proiectul „Servicii socio-educaționale de prevenire a abandonului familial pentru copiii noștri, SMIS 129792”, cu perioadă de implementare cuprinsă între 25 mai 2020 – 24 august 2023, este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și are o valoare totală de 4.254.522,64 lei.

 

Dosarele pentru înscrierea copiilor în cadrul centrelelor se pot depune de către reprezentanții legali, la sediul Direcției de Asistență Socială – Biroul Registratură, din strada Ștefan cel Mare, nr.5, de luni pâna joi, între orele 8.00-16.30 şi vineri, între orele 8.00-14.00 sau la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Lista documentelor necesare înscrierii și alte informații le puteți găsi accesând link-urile https://bit.ly/centruldeziCastani și https://bit.ly/centrulCSASC  sau la numerele de telefon 0233 622 968 și 0748 146 754.