Venitul minim de incluziune (VMI) reprezintฤƒ sprijinul financiar acordat de stat รฎn scopul asigurฤƒrii nivelului de trai minimal pentru familiile ลŸi persoanele singure aflate รฎn situaศ›ii de dificultate, precum ลŸi pentru prevenirea riscului sฤƒrฤƒciei รฎn rรขndul copiilor ลŸi stimularea participฤƒrii acestora รฎn sistemul de educaลฃie.

ย 

Direcศ›ia de Asistenศ›ฤƒ Socialฤƒ a municipiului Piatra-Neamศ›, ย รฎn calitate de furnizor de servicii sociale, aduce la cunoศ™tinศ›a cetฤƒศ›enilor cu domiciuliul legal/ reศ™edinศ›a sau care locuiesc efectiv pe raza oraศ™ului cฤƒ, รฎncepรขnd cu luna ianuarie 2024, ajutorul social ศ™i alocaศ›ia de susศ›inere a familiei vor fi รฎnlocuite cu venitul minim de incluziune (VMI).

ย 

Pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 196/ 2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificฤƒrile ลŸi completฤƒrile ulterioare, persoanele din municipiul Piatra-Neamศ› care beneficiazฤƒ รฎn prezent de ajutor social ศ™i/sau alocaศ›ie de susศ›inere a familiei trebuie sฤƒ depunฤƒ, รฎn perioada 1 noiembrie โ€“ 31 decembrie 2023, documentaศ›ia necesarฤƒ pentru acordarea venitului minim de incluziune.

ย 

Toate informaศ›iile necesare privind condiศ›iile ศ™i procedura de obศ›inere a venitului minim de incluziune รฎncepรขnd cu luna ianuarie 2024, se gฤƒsesc accesรขnd urmฤƒtorul link: https://www.daspn.ro/protectia-sociala/3066-acordarea-venitului-minim-de-incluziune-vmi